top of page
Kleurrijke boekruggen

Achtergrond Informatie

De juiste lijn naar kennis

Cognitieve Gedragstherapie

Dit is een therapievorm waar ik vanuit werk in al mijn gesprekken.

Het is een combinatie vorm van twee therapievormen; Cognitieve therapie en Gedragstherapie. Aan de ene kant kijk ik naar de gedachtes (cognities) die ongewenst gedrag in stand houden en ga ik in het gesprek kijken hoe deze gedachtes kunnen veranderen in helpende of realistische gedachtes. Aan de andere kant kijk ik naar het gedrag en probeer ik iemand letterlijk in beweging te zetten naar gewenst gedrag. 

We kennen allemaal die gedachtes die ons in de weg zitten (bijvoorbeeld: 'Dat gaat mij nooit lukken' of 'wie zit er nou op mij te wachten') of het gedrag wat niet helpend is (bijvoorbeeld: perfectionisme, ongezonde gewoontes). Met cognitieve gedragstherapie pak ik dat aan. 

Runningtherapie

Wat is runningtherapie? Kan ik dat wel? en helpt het mij om verder te komen of van mijn klachten af te komen? 


Runningtherapie is een onderdeel van gedragstherapie. Met runningtherapie kom je letterlijk in beweging. Iedereen kan in runningtherapie omdat we gaan werken aan jouw doelen en we dat doen in jouw tempo. We werken hierbij niet alleen aan de conditie maar ook aan een gezonde instelling, positievere kijk op de wereld, grenzen voelen en stellen, mogelijkheden zien en positieve kanten versterken.


Kijk op onderstaande website voor meer informatie. De animatievideo is zeer informatief.

Relatietherapie

Relaties hebben en houden is een belangrijk onderdeel van ons leven. Het zorgt niet altijd voor plezier, maar soms ook voor angst, woede of verdriet. Iedereen heeft patronen in zijn leven geleerd om naar zichzelf, anderen en de wereld te kijken. Deze patronen kunnen nog wel eens botsen met je partner of het kan zo zijn dat jou partner jouw ongewenste patronen versterkt (en visa versa). Hier kan door middel van therapie aan gewerkt worden.

EMDR

Wat is EMDR? Heb ik daar wat aan? En kan het mij helpen om van mijn klachten af te komen?  


Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring (trauma). Er kan sprake zijn van nachtmerries, flashbacks of herbelevingen, die gepaard kunnen gaan met somberheid en angst. Ik behandel enkelvoudig trauma en trauma dat is ontstaan ná het 12de levensjaar. 

Kijk ook op onderstaande website voor meer informatie. De animatievideo is zeer informatief.

bottom of page